Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

Warsztaty Wanke Cook’ink: Ostrygove love

Maj 27 @ 5:00 pm - 8:00 pm

ostrygi

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę

Ostrygi zajmują bez wątpienia podium na liście afrodyzjaków. Ostrygami zajadali się Rzymianie, gdzie stosowano je jako lek na potencję. Casanova, by być kochankiem idealnym, zajadał się nimi każdego dnia. Właściwości miłosne opisywał Szekspir. Badania naukowe wykazały, że są one najbogatszym naturalnym źródłem cynku. Mięso ostryg zawiera dużo witaminy E, stąd odmładzające właściwości tych mięczaków. Jedzenie ich poprawia wygląd skóry. Zmniejszają również aktywność wydzielniczą gruczołów potowych. Badacze zauważyli, że spożywanie ostryg zmniejsza bezsenność, poprawia nastrój i zwiększa odporność na stres.  Leczą bezpłodność u mężczyzn, regulują cykl miesiączkowy u kobiet.

I pewnie można tak pisać długo i namiętnie, gdyby nie fakt, że jest to produkt, który ma tylu fanatyków, co i przeciwników. Ostrygi powinno się spożywać świeże, wyłożone na lodzie, ale mogą być smażone, zapiekane, grillowane, gotowane i marynowane. Kto nie próbował, powinien się przekonać na własnych kubkach smakowych, a być może inne części ciała również poczują magię ostryg!

Na warsztatach z Danielem Wanke przygotujemy?

  • Ostrygi klasycznie z cytryną
  • Ostrygi z dressingiem z szampana, szalotki i ziół
  • Ostrygi a’la Rockefeller
  • Ostrygi w tempurze z czarnym majonezem na sepii
  • Chowder z ostrygą
  • Michelada – meksykański drink na bazie piwa, soku pomidorowego, limonki i sosu ostrygowego

Jeżeli jesteście gotowi na to „erotyczne” kulinarne uniesienie, to widzimy się w Polu!

Warsztaty Wanke Cook’ink: Ostrygove love

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonisa, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

  • Ostrygi klasycznie z cytryną
  • Ostrygi z dressingiem z szampana, szalotki i ziół
  • Ostrygi a’la Rockefeller
  • Ostrygi w tempurze z czarnym majonezem na sepii
  • Chowder z ostrygą
  • Michelada – meksykański drink na bazie piwa, soku pomidorowego, limonki i sosu ostrygowego
  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Warsztaty Wanke Cook’ink: Ostrygove love

Skorzystaj z poniższego formularza aby zapisać się na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności i dalszych kroków postępowania. Po zarejestrowaniu twojej płatności otrzymasz bilet na to wydarzenie. Możesz go wydrukować lub przynieść w wersji elektronicznej.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl



Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Maj 27
Czas:
5:00 pm - 8:00 pm
Wydarzenie Category:

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl