Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

  • To event minęło.

Globus kulinarny – Korea

Maj 20 @ 6:00 pm - 9:00 pm

| 150 PLN - 280 PLN
korean-bbq

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę

O kuchnię koreańską zahaczyliśmy kilka razy, przy okazji innych warsztatów. Dlatego wypada zebrać wszytko razem i zrobić prawdziwe koreańskie warsztaty. A cykl Globus Kulinarny jest ku temu najlepszą okazją.

Podobnie jak w innych krajach Dalekiego Wschodu, kuchnia koreańska opiera się głównie na ryżu i makaronie z dodatkiem towarzyszących dań zwanych banchan, sporządzonych z warzyw, mięsa oraz z soi w różnych postaciach. Za narodowe danie uznawane jest kimchi, pikantna potrawa z kiszonej kapusty lub innych warzyw.

Jak zwykle na naszych warsztatach, potraktujemy kuchnię danego regionu przekrojowo, czyli wybierzemy to co Korea ma najlepszego do zaoferowania. Zatem po pierwsze nie może zabraknąć kimchi. W polu mieliśmy z nim już styczność dwukrotnie, w lodówce zostały jeszcze zapasy, więc z powodzeniem możemy ugotować Kimchi Jjigae. Potem na warsztat weźmiemy potrawę, którą można znaleść w pierwszej 50 najlepszych potraw świata – Bulgogi. W menu nie może zabraknąć rownież Dakgangjeong, potrawy znanej również pod nazwą KFC (Korean Fied Chicken). A całą koreańską ucztę zaczniemy od Yukhoe, czyli koreańskiej wariacji na temat tatara.

To jak? Zabieracie się z Polem na podbój Korei i jednej z najzdrowszych kuchni świata? Mamy nadzieję, że tak i że zobaczymy się na warsztatach. Ruszamy punkt 18.00

Globus kulinarny – Korea

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

  • Yukhoe /koreański tatar wołowy/
  • Kimchi Jjigae /zupa z kimchi/
  • Bulgogi /marynowana i grillowana wołowina/
  • Dakgangjeong /marynowany słodko-ostry kurczak smażony w głębokim oleju/

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Globus kulinarny: Korea

Skorzystaj z poniższego formularza aby wysłać zgłoszenie na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl

Zgłoszenie na warsztaty

Imię i nazwisko (pole wymagane)

Adres email (pole wymagane)

Numer telefonu do kontaktu (pole wymagane)

Numer Pakietu Polowego (jeśli posiadasz)

Tu możesz napisac swoje uwagi

Płacę od razu






Kliknij zapłać za 1 osobę jeśli zgłaszasz tylko 1 osobę. Zostaniesz przekierowany na stronę operatora płatności, gdzie dokończysz proces rezerwacji i płatności.








Kliknij zapłać za parę jeśli zgłaszasz 2 osoby czyli parę. Zostaniesz przekierowany na stronę operatora płatności, gdzie dokończysz proces rezerwacji i płatności.



Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Maj 20
Czas:
6:00 pm - 9:00 pm
Koszt:
150 PLN - 280 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl