Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

  • To event minęło.

Warsztaty Kilinarny Splin: Chorwacja

Listopad 17 @ 6:00 pm - 9:00 pm

| 150 PLN - 280 PLN
burek

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę

W ramach wakacyjnych wspomnień zapraszamy Was do Chorwacji.

Kuchnia chorwacka jest dosyć zróżnicowana. Co innego jada się w części kontynentalnej, gdzie wyraźnie są wpływy węgierskie, austriackie czy tureckie. Natomiast na potrawy uznawane za tradycyjne dla części nadmorskiej wpływali najpierw Grecy i Rzymianie, a później Francuzi i Włosi. Dlatego jedzenie chorwackie jest czasami nieco niezwykłe. Pomijając wpływy historyczne, w kuchni Chorwacji rządzi jedna zasada: ma być prosto i smacznie.

Warsztaty, które poprowadzi Tomasz Sienicki, zaczniemy do burka – potrawy znanej na całych Bałkanach. A że w burku najważniejsze jest ciasto (znane jako yufka, jufka czy filo) czeka was sporo wałkowania. Do kompletu wykonacie drugą mączną potrawę – chlebki pita. Gdzieś po drodze popełnicie sałatkę szopską, która świetnie skomponuje się z naszym daniem głównym.

Bo w drugiej części warsztatów zajmiecie się rybami. Od A do Z. Oprawicie, doprawicie, usmażycie i zjecie ze smakiem. Wszytko w tradycyjny chorwacki sposób, tak jak robi się to nad brzegiem morza śródziemnego.

Zapraszamy zatem na nasze chorwackie menu:

  • Ciasto filo
  • Burek z nadzieniem ze szpinaku i sera solankowego 
  • Chlebek pita
  • Sałatka szopska
  • Dorada w całości na sposób chorwacki

To jak? Zabieracie się z Polem na Bałkany? Mamy nadzieję, że tak i że zobaczymy się na warsztatach. Ruszamy punkt 18.00.

Warsztaty Kulinarny Splin: Chorwacja

Tomek Sienicki – Zafascynowany kuchnią śródziemnomorską. Gotuje od lat 90- tych. W okresie PRL-u prowadził przez parę lat domowy klub kuchenny dla miłośników dobrego jedzenia. To właśnie wtedy docenił pojęcie, znane obecnie jako „Slow food”. Uczestnik III edycji TopChef. Razem z Marcinem Czubakiem współtworzył katowicki projekt „Staromiejska 13”. Szef kuchni MOMO w Gliwicach i Bistro Mojego Brata w Zawierciu. Były szef kuchni La Fontana w Tychach, pretendującej do miana najlepszych włoskich miejsc w Polsce.

  • Ciasto filo
  • Burek z nadzieniem ze szpinaku i sera solankowego 
  • Chlebek Pita
  • Sałatka szopska
  • Dorada w całości na sposób Chorwacki

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Warsztaty Kulinarny Splin: Chorwacja

Skorzystaj z poniższego formularza aby wysłać zgłoszenie na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl

Zgłoszenie na warsztaty

Imię i nazwisko (pole wymagane)

Adres email (pole wymagane)

Numer telefonu do kontaktu (pole wymagane)

Numer Pakietu Polowego (jeśli posiadasz)

Tu możesz napisac swoje uwagi

Płacę od razu






Kliknij zapłać za 1 osobę jeśli zgłaszasz tylko 1 osobę. Zostaniesz przekierowany na stronę operatora płatności, gdzie dokończysz proces rezerwacji i płatności.








Kliknij zapłać za parę jeśli zgłaszasz 2 osoby czyli parę. Zostaniesz przekierowany na stronę operatora płatności, gdzie dokończysz proces rezerwacji i płatności.



Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Listopad 17
Czas:
6:00 pm - 9:00 pm
Koszt:
150 PLN - 280 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl