Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

  • To event minęło.

Warsztaty Wanke Cook’ink: Burgery

Grudzień 10 @ 4:00 pm - 7:00 pm

| 180 PLN
burger

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę

Zapisy na te warsztaty zostały zamknięte

Burgery …

W ciągu ostatnich 20 lat buła z kotletem przeszła w Polsce wielką metamorfozę. Pamiętacie Mr. Hamburgera ? Mrożone kotlety i bułki, sałatka z puszki, a całość odgrzana w mikrofalówce i zalana żółtym sosem. Teraz by nie przeszło, ale dwie dekady temu, to był prawdziwy sztos. Potem przyszły czasy amerykańskich fastfoodowych sieciówek. McDonald i Burger King zaserwowały nam przemysłowe burgery. Na tamte czasy to była prawdziwa rewolucja. Teraz, wpisane w nasz krajobraz na stałe, spowszedniały. Niby nikt nie lubi, ale nic tak nie ratuje żołądka w trasie (lub na gastrofazie w piątkowo/sobotnim melanżu) jak burger z sieciówki.
No a potem nastała epoka rzemieślnicza: foodtrucki i burgerownie zaserwowały nam Burgery. I zaczęło się robić przyzwoicie. Coraz lepsze bułki, uczciwa wołowina, dobrze dobrane dodatki, autorskie sosy.  Prawa popytu i podaży zrobiły swoje. Słabi się wykruszyli, ci lepsi grają dalej. O gustach się nie dyskutuje, każdy zjada tam gdzie mu smakuje. A my jak zwykle proponujemy wersję homemade. Przynajmniej będziecie mieli punkt odniesienia w swoich garstonomicznych wycieczkach.

Co mamy w planach?

  • własnoręcznie wytworzoną bułka brioche
  • klasyczny Juicy Lucy burger z wołowiną nadziewaną cheddarem
  • odrobinę ekstrawagancji w postaci surf n turf czyli burger z wołowiną i krewetkami
  • ramen burger z makaronową bułką i azjatycką wołowiną

Do kompletu  dodatki

  • majonez truflowy
  • azjatycki majonez kolendrowy
  • salsa ananas & chili
  • onion rings

Tak wypadło, że na każdą parę przypadną 3 burgery i komplet dodatków, więc głodni nie wyjdziecie. Do tego załapiecie się na kraftowe piwko. A potem, bogatsi w wiedzę i umiejętności, będziecie mogli spokojnie oceniać na jakim poziomie jest śląski światek burgerowy.

Zapraszamy zatem na ostatnie w 2017 roku warsztaty w Polu do popisu. Nawet jeśli nie macie ochoty na burgera, to warto zobaczyć Daniela w sztrykowanym świątecznym sweterku w bałwanki :)

Warsztaty Wanke cook’ink: Burgery

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

  • Bułka brioche
  • Juicy Lucy burger z wołowiną nadziewaną cheddarem
  • Surf n turf czyli burger z wołowiną i krewetkami.
  • Ramen burger z makaronową bułką i azjatycką wołowiną.
  • Majonez truflowy
  • Azjatycki majonez kolendrowy
  • Salsa ananas & chili
  • Onion rings

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin
Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Grudzień 10
Czas:
4:00 pm - 7:00 pm
Koszt:
180 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl