Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

Warsztaty Wanke Cook’ink: Chiny

Listopad 25 @ 5:00 pm - 8:00 pm

| 150 PLN - 180 PLN
boczek3

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę

W trakcie naszych wypraw kulinarnych odwiedziliśmy praktycznie całą Azję, aż w końcu docieramy do gastronomicznej kolebki.

Aromatyczne przyprawy, dużo warzyw i mało tłuszczu, a przy tym pełna harmonia smaków – to typowe cechy potraw z Chin. Kuchnia chińska rozwija się od kilku tysięcy lat i należy do najstarszych i najbardziej wyrafinowanych kuchni świata.

Terytorium Chin jest bardzo rozległe, dlatego też kuchnia chińska podzieliła się na wiele odmian. Każda z kuchni regionalnych ze względu na odmienność przypraw i dostępnych składników wykształciła swoje własne smaki i zasady żywienia. Wszystkie jednak bazują na pięciu fundamentalnych smakach: słodkim, kwaśnym, gorzkim, słonym i cierpkim. Główny podział Chin to ich część północna i południowa. Najbardziej znane kuchnie to: syczuańska, szanghajska, kantońska i pekińska.

W trakcie zeszłorocznych warsztatów z woka i techniki stir fry lekko dotknęliśmy tematu kuchni chińskiej. Kurczak Gong Bao do tej pory plasuje się w pierwszej piątce najlepszych potraw powstałych w Polu do popisu. W związku z tym z niecierpliwością oczekujemy, co jeszcze ma do zaoferowania Państwo Środka.

Menu warsztatowe wygląda następująco:

  • Douchi – domowa pasta z fermentowanej czarnej fasoli i czosnku
  • Hoi Sin Jeung – domowy sos hoisin
  • Chiu Chow Sauce – domowy oleisty sos chilli
  • Pāi Huáng Guā – syczuańska sałatka z gniecionych ogórków z olejem sezamowym
  • Siu Yuk – boczek z chrupiącą skórką w pięciu smakach
  • Dan Dan Mian – syczuański pikantny makaron jajeczny z mieloną wieprzowiną, tahini i masłem orzechowym

Sosy i pasty przygotujecie sobie od podstaw, stąd przymiotnik domowy. Jeśli wszytko jasne, to zapraszamy na warsztaty. Startujemy o godzinie 17.00.

Warsztaty Wanke cook’ink: Chiny

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

  • Douchi – domowa pasta z fermentowanej czarnej fasoli i czosnku
  • Hoi Sin Jeung – domowy sos hoisin
  • Chiu Chow Sauce – domowy oleisty sos chilli
  • Pāi Huáng Guā – syczuańska sałatka z gniecionych ogórków z olejem sezamowym
  • Siu Yuk – boczek z chrupiącą skórką w pięciu smakach
  • Dan Dan Mian – syczuański pikantny makaron jajeczny z mieloną wieprzowiną, tahini i masłem orzechowym

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Warsztaty Wanke cook’ink: Chiny

Skorzystaj z poniższego formularza aby wysłać zgłoszenie na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl

Zgłoszenie na warsztaty

Imię i nazwisko (pole wymagane)

Adres email (pole wymagane)

Numer telefonu do kontaktu (pole wymagane)

Numer Pakietu Polowego (jeśli posiadasz)

Tu możesz napisac swoje uwagi

Płacę od razu






Kliknij zapłać za 1 osobę jeśli zgłaszasz tylko 1 osobę. Zostaniesz przekierowany na stronę operatora płatności, gdzie dokończysz proces rezerwacji i płatności.








Kliknij zapłać za parę jeśli zgłaszasz 2 osoby czyli parę. Zostaniesz przekierowany na stronę operatora płatności, gdzie dokończysz proces rezerwacji i płatności.



Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Listopad 25
Czas:
5:00 pm - 8:00 pm
Koszt:
150 PLN - 180 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl