Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

  • To event minęło.

Warsztaty Wanke Cook’ink: Indie

Luty 17 @ 7:00 pm - 10:00 pm

| 160 PLN
spices

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę

Choć kuchnia indyjska jest bardzo różnorodna, jest jedna, bardzo charakterystyczna cecha pozwalająca z łatwością wyróżnić ją spośród innych. To pubudzający zmysły aromat przypraw, a właściwie pieczołowicie przygotowywanych mieszanek zwanych masalami, które nadają potrawom niepowtarzalnego charakteru.

Różnorodność kuchni Indyjskiej ma też małą wadę – trzeba spędzić trochę czasu na próbach (i błędach), zanim odnajdzie się „swój” smak. Ale warto, bo potem wizyty w indyjskich knajpach i przeglądanie menu, a nawet porównywanie tych samych potraw w różnych miejscach dostarczają prawdziwej frajdy.

Wbrew pozorom, kuchnia Indyjska jest stosunkowo prosta w przygotowaniu. Możecie się o tym przekonać na własnej skórze przychodząć na warsztaty z kuchni indyjskiej w Polu do popisu.

Ugotujecie:

  • Aloo Samosa /pierożki z nadzieniem roślinnym smażone w głębokim tłuszczu /
  • Paneer /indyjski ser na bazie mleka krowiego/
  • Palak Paneer /wcześniej przygotowany ser paneer w gęstym szpinakowym sosie)
  • Chlebki Naan /nieodłączny dodatek indyjskich potraw/
  • Sos Miętowy
  • Sos Tamaryndowy

Wszytko jasne? To startujemy o godzinie 19.00. A jak by ktoś nie zauważył, to menu jest wybitnie wegetariańskie.

Warsztaty Wanke cook’ink: Indie

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

    • Aloo Samosa /pierożki z nadzieniem roślinnym smażone w głębokim tłuszczu /
    • Paneer /indyjski ser na bazie mleka krowiego/
    • Palak Paneer /wcześniej przygotowany ser paneer w gęstym szpinakowym sosie)
    • Chlebki Naan /nieodłączny dodatek indyjskich potraw/
    • Sos Miętowy
    • Sos Tamaryndowy

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Warsztaty Wanke Cook’ink: Indie

Skorzystaj z poniższego formularza aby zapisać się na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności i dalszych kroków postępowania. Po zarejestrowaniu twojej płatności otrzymasz bilet na to wydarzenie. Możesz go wydrukować lub przynieść w wersji elektronicznej.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl



Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Luty 17
Czas:
7:00 pm - 10:00 pm
Koszt:
160 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl