Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

Warsztaty Wanke Cook’ink: Koreańskie kiszonki

Czerwiec 22 @ 6:00 pm - 9:00 pm

| 160 PLN
elaine

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę

Kimchi – tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. I jeśli wydaje Wam się, że coś podobnego znajdziecie w kuchni polskiej to ….. macie rację.
Tyle, że choć w Polsce kiszone warzywa są wszechobecne, to jednak ciężko bez zastanowienie wymienić coś więcej poza kapustą i ogórkami. A możliwości są właściwie nieskończone. W Korei najpopularniejsze jest kimchi z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka, choć można też przygotować kimchi z innych warzyw, a nawet z owoców. I właśnie w stronę tych mniej znanych kiszonek pójdziemy na naszych warsztatach.

Warsztaty zaczniecie od degustacji wcześniej przygotowanego przez nas kimchi – tak, żeby zorientować się o co w tym wszystkim chodzi. Następnie każdy z Was przygotuje od podstaw wszystkie pozycje z menu, aby dobrze poznać proces przygotowania kimchi. Przygotowane kiszonki zapakujecie do słoików i zaniesiecie do domu, aby po kilku dniach cieszyć się zdrowymi i smacznymi ….. sfermentowanymi warzywami i owocami.

A żebyście nie wyszli z warsztatów głodni, gdzieś w tak zwanym międzyczasie, upichcimy kimchi bokkeumbap. W ten sposób przekonacie się jak kimchi może stać się pełnoprawnym daniem.

Co wyląduje w Waszych słoikach z kiszonkami?

  • Ananas (painaepeul kimchi)
  • Brokuły (beulokolli kimchi)
  • Gruszka (nashi kimchi)
  • Dymka (pa kimchi)
  • Biała rzepa (dongchimi)

Warsztaty Wanke Cook’ink: Koreańskie kiszonki

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonisa, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

  • Ananas (painaepeul kimchi)
  • Brokuły (beulokolli kimchi)
  • Gruszka (nashi kimchi)
  • Dymka (pa kimchi)
  • Biała rzepa (dongchimi)
  • Kimchi bokkeumbap (kimchi z ryżem)

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Warsztaty Wanke Cook’ink: koreańskie kiszonki

Skorzystaj z poniższego formularza aby zapisać się na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności i dalszych kroków postępowania. Po zarejestrowaniu twojej płatności otrzymasz bilet na to wydarzenie. Możesz go wydrukować lub przynieść w wersji elektronicznej.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl




Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Czerwiec 22
Czas:
6:00 pm - 9:00 pm
Koszt:
160 PLN
Wydarzenie Categories:
, , , ,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl