Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

  • To event minęło.

Warsztaty Wanke cook’ink: Korea

Wrzesień 8 @ 6:00 pm - 9:00 pm

| 150 PLN - 280 PLN
korean-bbq

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę

O kuchnię koreańską zahaczyliśmy już kilka razy. Na pierwszy ogień poszła klasyka: kimchi, bibimbap, bulgogi i KFC (Korean Fried Chicken)

A skoro podstawy mamy już za sobą, możemy zacząć zagłębiać się w tajniki kuchni koreańskiej. Podobnie jak w innych krajach Dalekiego Wschodu, kuchnia koreańska opiera się głównie na ryżu i makaronie z dodatkiem towarzyszących dań zwanych banchan, sporządzonych z warzyw, mięsa w różnych postaciach.

Tym razem przygotujecie sobie dwa dania główne oraz spory zestaw przystawek:

  • Pikantna zupa/gulasz z kurczakiem, dymką, jajkiem i szklanym makaronem /DAKGAEJANG/
  • Wolnopieczony boczek w glazurze z pastą doenjang /SAMGYUPSAL/
  • Placuszki na bazie kimchi /KIMCHIJEON/
  • Kiełki fasoli mung z czosnkiem i olejem sezamowym /SUKJUNAMUL-MUCHIM/
  • Sałatka z ogórków z pastą gochujang /OI-MUCHIM/
  • Słodko-kwaśna sałatka z glonów z rzodkwią i ogórkiem /MIYEOK-MUCHIM/
  • Marynowana biała rzodkiew DANMUJI/

To jak? Zabieracie się z Polem na kolejny podbój Korei i jednej z najzdrowszych kuchni świata? Mamy nadzieję, że tak i że zobaczymy się na warsztatach. Ruszamy punkt 18.00

Warsztaty Wanke cook’ink: Korea

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

  • Pikantna zupa/gulasz z kurczakiem, dymką, jajkiem i szklanym makaronem /DAKGAEJANG/
  • Wolnopieczony boczek w glazurze z pastą doenjang /SAMGYUPSAL/
  • Placuszki na bazie kimchi /KIMCHIJEON/
  • Kiełki fasoli mung z czosnkiem i olejem sezamowym /SUKJUNAMUL-MUCHIM/
  • Sałatka z ogórków z pastą gochujang /OI-MUCHIM/
  • Słodko-kwaśna sałatka z glonów z rzodkwią i ogórkiem /MIYEOK-MUCHIM/
  • Marynowana biała rzodkiew DANMUJI/

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Warsztaty Wanke cook’ink: Korea

Skorzystaj z poniższego formularza aby wysłać zgłoszenie na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl

Zgłoszenie na warsztaty

Imię i nazwisko (pole wymagane)

Adres email (pole wymagane)

Numer telefonu do kontaktu (pole wymagane)

Numer Pakietu Polowego (jeśli posiadasz)

Tu możesz napisac swoje uwagi

Płacę od razu






Kliknij zapłać za 1 osobę jeśli zgłaszasz tylko 1 osobę. Zostaniesz przekierowany na stronę operatora płatności, gdzie dokończysz proces rezerwacji i płatności.








Kliknij zapłać za parę jeśli zgłaszasz 2 osoby czyli parę. Zostaniesz przekierowany na stronę operatora płatności, gdzie dokończysz proces rezerwacji i płatności.



Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Wrzesień 8
Czas:
6:00 pm - 9:00 pm
Koszt:
150 PLN - 280 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl