Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 2

Listopad 24 @ 6:00 pm - 10:00 pm

| 180 PLN
mięso

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę 

Zapisy na te warsztaty zostały zamknięte. Zapraszamy na kolejny termin 2 grudnia

Czy nachodzi Was czasami ochota na steka? Czy macie wtedy dylematy: polędwica, rostbef czy antrykot?  Zdarzyło Wam się spróbować wszystkich trzech … w jednym czasie? Bo może właśnie stąd pojawia się ten problem w wyborze? Więc dlaczego nie spróbować? W końcu od tego jest Pole.

Zapraszamy zatem na bardzo mięsne warsztaty. Steki w trzech wersjach, a do tego polędwica a la Wellington … na deser.

A, że nie ma chyba lepszego połączenia niż wyborne mięso i dobre wino, to do każdego steka zaserwujemy kieliszek odpowiedniego wina i niech się dzieje co chce. Menu jest zatem następujące:

Steki:

  • Polędwica
  • Rostbef
  • Antrykot

Dodatki

  • Ziemniaki Hasselback
  • Pieczone warzywa korzeniowe w miodzie
  • Sos z gorgonzoli, sos z zielonego pieprzu, sos buerre blanc

Wino

  • QUATTROCCHI OAK BARREL GOLD EDITION MALBEC Kraj: Argentyna / Region: Mendoza
  • TENUTA VALLESELLE AMARONE Kraj: Włochy / Region: Veneto
  • NAVAJAS GRAN RESERVA 2001 Kraj. Hiszpania / Region: Rioja

Deser

  • Polędwica a la Wellington by Daniel Wanke
  • New york cheesecake by Pole do popisu

Oczywiście jak to w naszym Polu bywa, zanim zjecie czeka na Was odpowiednia dawka teorii i trochę wysiłku aby jedzenie sobie przygotować. My ze swojej strony ogarniemy desery, po lampce z każdego rodzaju wina do posiłku i wino towarzyszące w trakcie gotowania. To jak? Mięso i Wino w Polu? Ruszamy punkt 18.00.

Warsztaty Wanke cook’ink: Mięso i Wino 2

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

Steki:

  • Polędwica
  • Rostbef
  • Antrykot

Dodatki

  • Ziemniaki Hasselback
  • Pieczone warzywa korzeniowe w miodzie
  • Sos z gorgonzoli, sos z zielonego pieprzu, sos buerre blanc

Wino

  • QUATTROCCHI OAK BARREL GOLD EDITION MALBEC Kraj: Argentyna / Region: Mendoza
  • TENUTA VALLESELLE AMARONE Kraj: Włochy / Region: Veneto
  • NAVAJAS GRAN RESERVA 2001 Kraj. Hiszpania / Region: Rioja

Deser

  • Polędwica a la Wellington by Daniel Wanke
  • New york cheesecake by Pole do popisu

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Szczegóły

Data:
Listopad 24
Czas:
6:00 pm - 10:00 pm
Koszt:
180 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl