Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

Warsztaty Wanke Cook’ink: Morska przygoda – mule

Czerwiec 10 @ 5:00 pm - 8:00 pm

IMG_1897 mały

Nazwa mule lub małże odnosi się do słodko- i słonowodnych mięczaków, dla których charakterystyczne są wydłużona oraz asymetryczna skorupka i mięsiste wnętrze. Nie wszystkie małże mogą być wykorzystane w kuchni. Obecnie znanych jest i przyrządzanych jedynie 17 ich gatunków, cechujących się wysokimi walorami smakowymi. Najpopularniejsze to ostrygi, omułki, przegrzebki, sercówki

W kuchni francuskiej królują w wersji pieczonej, w Holandii zazwyczaj je się je z dodatkiem dobrego wina, ziół i frytek ( i zapewne majonezu :). We Włoszech dodawane są do innych owoców morza i podawane z makaronem, a w Hiszpanii odnajdziemy je w zupach, sałatkach i zapiekankach.

To tyle, jeśli chodzi o bohatera pierwszych morskich warsztatów. Co mamy w planach?

  • Teorię /gdzie kupić, co kupić, jak rozpoznać że kupujemy świeże, na co zwracać uwagę w sklepie, żeby nie nabili nas w butelkę/
  • Praktykę /jak oczyścić, jak przygotować do dalszej obróbki, i jak jeść /
  • Gotowanie /potrawy różnych kuchni z małżami w roli głównej/
  • Konsumpcję przygotowanych potraw, wraz z kieliszkiem białego wina.

Co jemy:

  • Mule a’la marinara – czyli klasyka gatunku
  • Mule z chorizo, wędzoną papryką, pomidorami i ciecierzycą
  • Mule w piwie pszenicznym, z szałwią i bekonem
  • Przegrzebki w azjatyckim stylu

Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy. Z warsztatami startujemy o godzinie 18.00.

Warsztaty Wanke cook’ink: Morska przygoda – mule

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

  • Mule a’la marinara – czyli klasyka gatunku
  • Mule z chorizo, wędzoną papryką, pomidorami i ciecierzycą
  • Mule w piwie pszenicznym, z szałwią i bekonem
  • Przegrzebki w azjatyckim stylu
  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Warsztaty Wanke Cook’ink: Tajlandia

Skorzystaj z poniższego formularza aby zapisać się na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności i dalszych kroków postępowania. Po zarejestrowaniu twojej płatności otrzymasz bilet na to wydarzenie. Możesz go wydrukować lub przynieść w wersji elektronicznej.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl



Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Czerwiec 10
Czas:
5:00 pm - 8:00 pm
Wydarzenie Category:

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl