Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

  • To event minęło.

Warsztaty Wanke cook’ink: RAMEN 3

Wrzesień 10 @ 3:00 pm - 6:00 pm

| 150 PLN - 280 PLN
RAMEN

Brak Miejsc na te warsztaty. Zdarza się jednak, że w ostatniej chwili ktoś rezygnuje, więc jeśli chcesz zapisać się na listę rezerwową napisz do nas: warsztaty@poledopopisu.pl

Uwierzyli byście, gdyby wam ktoś kilka lat temu powiedział, że za miską rosołu będą się ustawiać spore kolejki ? Raczej nie. A jednak dzisiaj wystarczy podreptać na jakikolwiek zlot foodtrucków, żeby poczuć to na własnej skórze. Godzinka stania w ogonku i już mamy pełnię szczęścia – czyli wymarzoną miskę … rosołu. A jest jeden szczegół – ten rosół ma nazwę RAMEN. I wszytko jasne, wszak Ramen jest w czołówce gastronomicznego must have hipsterów i foodies różnej maści.

Na szczęście Ramen ma też swoją jasną stronę. Jest po prostu smaczny. Oczywiście pod warunkiem, że trafimy na coś co na miano Ramenu zasługuje, a nie na radosną twórczość nastawionego na łatwy zarobek pseudokucharza. I tu przechodzimy do sedna sprawy.

Czym jest japoński rosół? jakie są jego odmiany? jak się go robi? z czym podaje? skąd się wziął? i czy można go zrobić w domowych warunkach? Lista pytań jest długa. A na warsztatach w Polu postara się na nie odpowiedzieć Daniel Wanke.

Oprócz części merytorycznej będzie oczywiście praktyka. Czyli upichcicie swoją własną zupę miłości. Najłatwiejszą a zarazem najbardziej czasochłonną czynnością jest ugotowanie bazy, czyli wywaru mięsnego. Żeby warsztaty nie przerodziły się w kilkugodzinny festiwal patrzenia w garnek, tą część zrobimy za Was. Ale oczywiście dostaniecie garść porad jak zmierzyć się z wywarem sam na sam i wyjść z tego zwycięsko.

Ale cała reszta należy już do was. Na warsztatach przygotujecie:

  • Makaron alkaliczny /czyli właśnie Ramen/
  • Tare (shio, shoyu, miso)
  • Chashu
  • Ajitsuke Tamago
  • Mayu Oil

Wszytko jasne co mamy w rozkładzie jazdy ? Jeśli nie to tym bardziej zapraszamy na warsztaty. Startujemy o godzinie 15.00.

Warsztaty Wanke cook’ink: RAMEN

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

  • Wywar mięsny
  • Makaron alkaliczny /czyli właśnie Ramen/
  • Tare /shio, shoyu, miso/
  • Chashu
  • Ajitsuke TamagoMayu Oil
  • Mayu Oil

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin
Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Wrzesień 10
Czas:
3:00 pm - 6:00 pm
Koszt:
150 PLN - 280 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl