Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

Warsztaty Wanke Cook’ink: Sery 2

Czerwiec 2 @ 6:00 pm - 9:00 pm

raclette

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę

Wydawałoby się, że ciężko znaleźć bardziej pospolity produkt spożywczy niż ser. A czy ktoś od reki jest w stanie wymienić więcej niż 10 rodzajów? Nie tak prosto, prawda? A łącznie gatunków jest około 4000 !! Daje to trochę do myślenia, a już na pewno jest powodem, aby zrobić serowe warsztaty.

Jest jeszcze kolejny powód. Jakiś czas temu, dosłownie kilkadziesiąt metrów od Pola, otworzyła się fromażeria o wdzięcznej nazwie KaiSERhof. To co oferują, każdego smakosza serów może wprawić w prawdziwy zachwyt. Po styczniowych warsztatach zdecydowaliśmy się zaprosić ich do Pola ponownie.

Bez dalszych wstępów ogłaszamy drugie serowe warsztaty !! Zaczynamy od klasyki:

  • Fondue z bagietką, warzywami i wołowiną
  • Raclette z ogórkami, smażonymi ziemniakami, marynowaną cebulą i boczkiem
  • Smažený sýr s hranolkami a tatarskou omáčkou

Do przygotowania potraw użyjemy szwajcarskich serów: Raclette, Schlossberger i młodego ementalera.

Po 3 daniach głównych, oczywiście deSER – czyli zestaw 5 wybranych przez Kaiserhof Katowice serów zaserwowanych z winem dobranym przez niezawodnego mw somm!

A zanim zapiszecie się na warsztaty, zapraszamy Was do Fromażerii Kaiserhof przy ul. Kościuszki 10 w Katowicach.

Wszystkich chętnych SERdecznie zapraszamy. Z warsztatami startujemy o godzinie 18.00.

Warsztaty Wanke Cook’ink: Sery 2

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonisa, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

  • Fondue z bagietką, warzywami i wołowiną
  • Raclette z ogórkami, smażonymi ziemniakami, marynowaną cebulą i boczkiem
  • Smažený sýr s hranolkami a tatarskou omáčkou
  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Warsztaty Wanke Cook’ink: sery 2

Skorzystaj z poniższego formularza aby zapisać się na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności i dalszych kroków postępowania. Po zarejestrowaniu twojej płatności otrzymasz bilet na to wydarzenie. Możesz go wydrukować lub przynieść w wersji elektronicznej.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl


Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Czerwiec 2
Czas:
6:00 pm - 9:00 pm

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl