Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

  • To event minęło.

Warsztaty Wanke Cook’ink: Tajlandia

Styczeń 6 @ 6:00 pm - 9:00 pm

| 160 PLN - 300 PLN
padkrapao

Zapisy na te warsztaty zostały zamkniete

Tajska tradycja kulinarna ukształtowała się dzięki kontaktom z innymi krajami. Szczególnie widoczne są tu wpływy: Birmy, Laosu, Kambodży i Malezji, dostrzega się także chińskie inspiracje. Nawet curry – danie uważane za symbol tajskiej kuchni, przywędrowało tu z Indii w XVIII w. Dzięki umiejętnemu łączeniu lokalnych składników z tymi pochodzącymi z różnych stron świata, tajscy kucharze uzyskują dania o niezwykłym smaku.

Tradycyjna kuchnia tajska wiązała się przede wszystkim z wykorzystywaniem tanich i łatwo dostępnych składników (stąd jej duże zróżnicowanie regionalne). Niezależnie od regionu, dla tajskiej kuchni charakterystyczna jest dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami.

Oczywiście najlepiej by było spróbować klasycznego tajskiego street food’u bezpośrednio u źródła. Ale jeśli macie napięty harmonogram i w najbliższym czasie nie szykuje wam się wyprawa do Tajlandii, zapraszamy do Pola.

Menu mamy następujące:

  • PAD THAI /smażony makaron ryżowy z jajkiem, tofu, krewetkami, kurczakiem i sosem tamaryndowym/
  • NAM PLA PRIK /kwaśno ostry sos z chilli i czosnkiem/
  • NAM PRIK PAO /prażone chilli z olejem/
  • PAD KRA PAO /wołowina stir fry z jajkiem, tajską bazylią i birds eye chilli/
  • TOM YUM /ostro-kwaśna zupa z krewetkami/
  • MANGO STICKY RICE  /pudding ryżowy z mlekiem kokosowym i mango/

Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy. Z warsztatami startujemy o godzinie 18.00.

Warsztaty Wanke cook’ink: Tajlanida

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

  • PAD THAI /smażony makaron ryżowy z jajkiem, tofu, krewetkami, sosem tamaryndowym/
  • NAM PLA PRIK /kwaśno ostry sos z chilli i czosnkiem/
  • NAM PRIK PAO /prażone chilli z olejem/
  • PAD KRA PAO /Wołowina stir fry z jajkiem, tajską bazylią i birds eye chilli/
  • TOM YUM /ostro-kwaśna zupa z krewetkami/
  • MANGO STICKY RICE /pudding ryżowy z mlekiem kokosowym i mango/

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Szczegóły

Data:
Styczeń 6
Czas:
6:00 pm - 9:00 pm
Koszt:
160 PLN - 300 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl