Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

  • To event minęło.

Warsztaty Wanke Cook’ink: Tajlandia

Kwiecień 6 @ 6:00 pm - 9:00 pm

| 160 PLN
15232218_731664390332027_8432512951176013098_n

Tajska tradycja kulinarna ukształtowała się dzięki kontaktom z innymi krajami. Szczególnie widoczne są tu wpływy: Birmy, Laosu, Kambodży i Malezji, dostrzega się także chińskie inspiracje. Nawet curry – danie uważane za symbol tajskiej kuchni, przywędrowało tu z Indii w XVIII w. Dzięki umiejętnemu łączeniu lokalnych składników z tymi pochodzącymi z różnych stron świata, tajscy kucharze uzyskują dania o niezwykłym smaku.

Tradycyjna kuchnia tajska wiązała się przede wszystkim z wykorzystywaniem tanich i łatwo dostępnych składników (stąd jej duże zróżnicowanie regionalne). Niezależnie od regionu, dla tajskiej kuchni charakterystyczna jest dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami.

Oczywiście najlepiej by było spróbować klasycznego tajskiego street food’u bezpośrednio u źródła. Ale jeśli macie napięty harmonogram i w najbliższym czasie nie szykuje wam się wyprawa do Tajlandii, zapraszamy do Pola.

Na warsztatach pod okiem Daniela Wanke przygotujecie zupełnie nowe menu:

  • Larb Moo /mięsna „sałatka” z posypką z prażonego sticky rice, z północnego regionu Tajlandii Isan/
  • Som Tam /sałatka z zielonej papai, chilli birds eye, orzeszków i duszonych krewetek/
  • Namphrik pla /sos na bazie sosu rybnego i birds eye chilli/
  • Kai Yang /grillowany kurczak po tajsku z regionu Isan, marynowany w trawie cytrynowej, kolendrze, cukrze i sosie rybnym/
  • Khanom Gluay /pudding bananowy z kokosem/

Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy. Z warsztatami startujemy o godzinie 18.00.

Warsztaty Wanke cook’ink: Tajlanida

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

  • Larb Moo /mięsna „sałatka” z posypką z prażonego sticky rice, z północnego regionu Tajlandii Isan/
  • Som Tam /sałatka z zielonej papai, chilli birds eye, orzeszków i duszonych krewetek/
  • Namphrik pla /sos na bazie sosu rybnego i birds eye chilli/
  • Kai Yang /grillowany kurczak po tajsku z regionu Isan, marynowany w trawie cytrynowej, kolendrze, cukrze i sosie rybnym/
  • Khanom Gluay /pudding bananowy z kokosem/

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Warsztaty Wanke Cook’ink: Tajlandia

Skorzystaj z poniższego formularza aby zapisać się na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności i dalszych kroków postępowania. Po zarejestrowaniu twojej płatności otrzymasz bilet na to wydarzenie. Możesz go wydrukować lub przynieść w wersji elektronicznej.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl



Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Kwiecień 6
Czas:
6:00 pm - 9:00 pm
Koszt:
160 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl