Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

  • To event minęło.

Warsztaty Wanke cook’ink: Tajlandia

Sierpień 25 @ 6:00 pm - 9:00 pm

| 150 PLN - 280 PLN
padkrapao

Brak Miejsc na te warsztaty. Zdarza się jednak, że w ostatniej chwili ktoś rezygnuje, więc jeśli chcesz zapisać się na listę rezerwową napisz do nas: warsztaty@poledopopisu.pl

Czas wakacyjnych podróży w pełni. Przyznajemy otwarcie, że ostatnimi czasy jeśli już uda nam się wydostać z Kato, to z prawdziwą przyjemnością uprawiamy gastroturystykę. Poznawanie nowych miejsc „od kuchni” jest ciekawe, choć bywa czasami sportem ekstremalnym. Szczególnie kiedy kierunek podróży jest mocno egzotyczny, a smaki nieco odleglejsze od tego co znamy.

Ale mimo szczerych chęci, nie zawsze można mieć to co się lubi. A jak się nie ma ma co się lubi, to się lubi co się ma. A my mamy w Polu dużą kuchnię, w znajomych Daniela Wanke, więc postanowiliśmy wybrać się w podróż pałeczkami po mapie. Pałeczkami, bo jedziemy znowu do Azji. A konkretnie do Tajlandii. Znowu. Bo Pole do Tajlandii jeździło już kilkukrotnie. Przetestowaliśmy na różne sposoby klasyczne potrawy, ale przecież na Pad Thai’u Tajlandia się nie kończy. Można spokojnie użyć stwierdzenia, że od Pad Thai’a się zaczyna, a potem jest już tylko lepiej.

Bez dalszych wstępów ogłaszamy warsztatowe menu:

  • KUAY TEOW GAI /Tajski rosół z makaronem ryżowym i kolendrą/
  • PAD KRA PAO /Wołowina stir fry z jajkiem, tajską bazylią i birds eye chilli/
  • KAENG KARI /Żółta pasta curry/
  • KAENG KARI KAI /Żółte curry z masłem orzechowym, batatami i kurczakiem/
  • CHA YEN /Tajska herbata mrożona z mlekiem skondensowanym/

Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy. Z warsztatami startujemy o godzinie 18.00.

Warsztaty Wanke cook’ink: Tajlanida

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

  • KUAY TEOW GAI /Tajski rosół z makaronem ryżowym i kolendrą/
  • PAD KRA PAO /Wołowina stir fry z jajkiem, tajską bazylią i birds eye chilli/
  • KAENG KARI /Żółta pasta curry/
  • KAENG KARI KAI /Żółte curry z masłem orzechowym, batatami i kurczakiem/
  • CHA YEN /Tajska herbata mrożona z mlekiem skondensowanym/

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin
Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Sierpień 25
Czas:
6:00 pm - 9:00 pm
Koszt:
150 PLN - 280 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl