Ładowanie Wydarzenia

« Wszystko Wydarzenia

Warsztay Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 4

Maj 25 @ 6:00 pm - 9:00 pm

| 180 PLN
Raw fresh marbled meat Steak and seasonings on dark marble background

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę

Czwarty termin warsztatów AD 2018. Czy macie ochotę na dobry kawałek mięsa? Taki ze świadomej hodowli, smaczny i dobrze przyrządzony? A do tego kieliszek wina? Jeśli tak to czytajcie dalej, bo te warsztaty są dla Was.

Z mięsem w Polu zetknęliśmy się nie jeden raz i pewnie będziemy tego tematu dotykali często. Ale przyznajemy otwarcie, że nasze poglądy odnośnie mięsa też ewoluują. Rzadziej je jadać, ale lepszej jakości – taką mamy filozofię. Stąd nowe pomysły na menu i nowi dostawcy. I specjalnie dla Was, nasi drodzy goście, proponujemy nowe mięsno-winne menu:

I specjalnie dla Was nasi drodzy goście proponujemy nowe mięsno-winne menu:

  • Tatar w śródziemnomorskim stylu
  • Steak a’la wellington
  • Hanger steak
  • Puree selerowo-truflowe
  • Sos bordelaise
  • Konfitowane pomidory koktajlowe.

W kwestii szczegółow warsztatów, kilka wyjaśnień:

Beef wellington to potrawa, którą zazwyczaj przygotowuje się z całej polędwicy – my pokażemy sposób na wellingtona jednoosobowego.

Hanger steak to specjalne cięcie znane wprawnym rzeźnikom. Mięsień pochodzi z najlepszej części wołowej przepony. Mięso znajdujące się w tym miejscu odznacza się zaskakującą delikatnością i smakowitością, a biorąc pod uwagę cenę jest to idealny ‚budżetowy’ stek. Niegdyś wśród anglosaskich rzeźników hanger steak znany był jako ‚butcher’s steak’ co oznaczało, że rzeźnicy zachowywali go dla siebie. Marne szanse, że znajdziecie takiego steak’a w ofercie restauracji, a w Polu i owszem.

Oczywiście jak to w Polu bywa, zanim zjecie czeka na Was odpowiednia dawka teorii i trochę wysiłku aby jedzenie sobie przygotować. Do kompletu selekcja win dokonana przez MW Somm. Zapraszamy zatem do pola na warsztaty Mięso i Wino. Ruszamy punkt 18.00.

Warsztaty Wanke cook’ink: Mięso i Wino 4

Daniel Wanke – zaangażowany w projekt Wanke Cook’ink. Uczestnik 7 edycji programu Top Chef. Gastrosexualny Hedonista, dla którego jedzenie jest nie tylko czymś niezbędnym do przeżycia, ale również sztuką przez którą można pokazać swoje własne „ja”. Miłośnik kuchni azjatyckiej. Ma również denerwujący zwyczaj zamieszczania na swoim Instagramie zdjęć pysznego jedzenia o barbarzyńskich nocnych porach.

 

Mięso:

  • Tatar w śródziemnomorskim stylu
  • Steak a’la wellington
  • Hanger steak
  • Puree selerowo-truflowe
  • Sos bordelaise
  • Konfitowane pomidory koktajlowe.

Wino

  • Shiraz / Kraj: Australia / Region: Barossa
  • Malbec /Kraj: Francja / Region: Cahors
  • Graciano / Kraj: Hiszpania / Region: Rioja

  • Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj
  • Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest wniesienie opłaty co najmniej  7 dni przed rozpoczęciem warsztatów
  • Wszystkie informacje, w tym potwierdzenie otrzymania opłaty, przesyłamy droga mailową na podany podczas rejestracji adres mailowy
  • Podana cena warsztatów obejmuje: produkty, napoje, przepisy, fachową opiekę prowadzącego
  • Całe wyposażenie kuchni oraz fartuchy są na miejscu. Kursanci przynoszą jedynie chęć do nauki i dobre humory
  • W przypadku nie zebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane lub przeniesione na inny termin

Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 4

Skorzystaj z poniższego formularza aby zapisać się na warsztaty. Po wysłaniu na podany przez Ciebie adres e-mail powinieneś otrzymać automatyczne potwierdzenie w którym znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące sposobu płatności i dalszych kroków postępowania. Po zarejestrowaniu twojej płatności otrzymasz bilet na to wydarzenie. Możesz go wydrukować lub przynieść w wersji elektronicznej.

Jeśli ciągu kilku minut nie otrzymasz maila z instrukcjami, sprawdź czy wiadomość nie trafiła do SPAMu w twojej skrzynce pocztowej, albo wyślij do nas maila na adres warsztaty@poledopopisu.pl



Wysłanie zgłoszenia i udział w warsztatach oznacza akceptację regulaminu. Regulamin dostępny jest tutaj.

Szczegóły

Data:
Maj 25
Czas:
6:00 pm - 9:00 pm
Koszt:
180 PLN
Wydarzenie Categories:
,

Miejsce

Pole do popisu
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Telefon:
+48 798 988 725
Strona internetowa:
www.poledopopisu.pl