Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Styczeń 2018
160 PLN - 300 PLN

Vegenerat Biegowy: kuchnia śląska vs. kuchnia wielkopolska

Styczeń 13 @ 5:00 pm - 8:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
vegenerat3

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę i 300 PLN za parę Zaczęło się, jak to zwykle bywa, od rozmowy. O jedzeniu oczywiście, bo o czym można rozmawiać po kilku godzinach warsztatów kulinarnych. A skończyło się na kolejnych warsztatach, które niniejszym ogłaszamy. Czy śląski łobiod można przygotować w wersji roślinnej?  Czy z tematem kuchni śląskiej poradzi sobie ... niekoniecznie hanys? Co kulinarnie ma do zaoferowania region wielkopolski? Która kuchnia lepsza? Czy można przegadać Przemka? Na te i inne pytania znajdziecie odpowiedź na…

Dowiedz się więcej »
160 PLN - 300 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Sery

Styczeń 19 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
raclette

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę i 300 PLN za parę Wydawałoby się, że ciężko znaleźć bardziej pospolity produkt spożywczy niż ser. A czy ktoś od reki jest w stanie wymienić więcej niż 10 rodzajów? Nie tak prosto, prawda? A łącznie gatunków jest około 4000 !! Daje to trochę do myślenia, a już na pewno jest powodem, aby zrobić serowe warsztaty. Jest jeszcze kolejny powód. Jakiś czas temu, dosłownie kilkadziesiąt metrów od Pola, otworzyła się fromażeria o wdzięcznej nazwie KaiSERhof. To…

Dowiedz się więcej »
160 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Koreańskie kiszonki

Styczeń 20 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
elaine

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę Kimchi – tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. I jeśli wydaje Wam się, że coś podobnego znajdziecie w kuchni polskiej to ..... macie rację. Tyle, że choć w Polsce kiszone warzywa są wszechobecne, to jednak ciężko bez zastanowienie wymienić coś więcej poza kapustą i ogórkami. A możliwości są właściwie nieskończone. W Korei najpopularniejsze jest kimchi z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka, choć można też przygotować kimchi z innych warzyw, a nawet…

Dowiedz się więcej »
Luty 2018
180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino

Luty 3 @ 6:00 am - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
newyorkstek

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę  Mamy nadzieję, że wraz z nowym rokiem ochota na dobrego steka Wam nie przeszła. Dlaczego? Bo znowu zabieramy się za wołowinę. Tym razem podejdziemy do tematu krowy z obydwu końców... nie dosłownie oczywiście. Ale prawie. Po pierwsze zaserwujemy najlepszej jakości new york stek sezonowany na sucho. Mięso z polskich jałówek sezonowane jest w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez min. 30 dni, dzięki czemu uzyskuje niezrównaną delikatność struktury i pełnię wołowego smaku Po drugie zabierzemy się…

Dowiedz się więcej »
160 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Indie

Luty 17 @ 7:00 pm - 10:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
spices

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę Choć kuchnia indyjska jest bardzo różnorodna, jest jedna, bardzo charakterystyczna cecha pozwalająca z łatwością wyróżnić ją spośród innych. To pubudzający zmysły aromat przypraw, a właściwie pieczołowicie przygotowywanych mieszanek zwanych masalami, które nadają potrawom niepowtarzalnego charakteru. Różnorodność kuchni Indyjskiej ma też małą wadę - trzeba spędzić trochę czasu na próbach (i błędach), zanim odnajdzie się "swój" smak. Ale warto, bo potem wizyty w indyjskich knajpach i przeglądanie menu, a nawet porównywanie tych samych potraw w różnych…

Dowiedz się więcej »
160 PLN

Warsztaty Wanke Cooki’ink: Bliski Wschód

Luty 18 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Hummus

Cena warsztatów 160 PLN za osobę Bliski Wschód jest kolebką wielkich cywilizacji starożytnych (Mezopotamia, starożytny Egipt) oraz trzech wielkich religii abrahamowych: judaizmu, chrześcijaństwa i islamu. Przez prawie trzydzieści wieków było to centrum starożytnego świata. Pod pojęciem Bliskiego Wschodu kryją się: Arabia Saudyjska, Bahrajn, Egipt, Irak, Iran, Izrael z Palestyną, Jemen, Jordania, Katar, Kuwejt, Liban, Oman, Syria, Turcja czy Zjednoczone Emiraty Arabskie, a w kuchni tego regionu wyodrębnić można: turecką, arabską, izraelską i perską. Lecz nawet kilka tysięcy kilometrów dalej odnajdziemy podobne składniki i przepisy. Mieszkańcy tego regionu nie wyobrażają sobie życia bez hummusu –…

Dowiedz się więcej »
Marzec 2018
180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 2

Marzec 10 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
28-day-Dry-Aged-Sirloin11

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę  Drugi termin warsztatów. Podobnie jak w lutym podchodzimy do tematu krowy z obydwu końców... nie dosłownie oczywiście. Ale prawie. Po pierwsze zaserwujemy najlepszej jakości new york stek sezonowany na sucho. Mięso z polskich jałówek sezonowane jest w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez min. 30 dni, dzięki czemu uzyskuje niezrównaną delikatność struktury i pełnię wołowego smaku. Po drugie zabierzemy się za łatę wołową. Jest to jeden z tańszych fragmentów wołowiny, ale na pewno nie gorszy niż…

Dowiedz się więcej »
160 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Ramen 2

Marzec 31 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
RAMEN

Cena warsztatów 160 PLN za osobę Uwierzyli byście, gdyby wam ktoś kilka lat temu powiedział, że za miską rosołu będą się ustawiać spore kolejki ? Raczej nie. A jednak dzisiaj wystarczy podreptać na jakikolwiek zlot foodtrucków, żeby poczuć to na własnej skórze. Godzinka stania w ogonku i już mamy pełnię szczęścia - czyli wymarzoną miskę ... rosołu. A jest jeden szczegół - ten rosół ma nazwę RAMEN. I wszytko jasne, wszak Ramen jest w czołówce gastronomicznego must have hipsterów i…

Dowiedz się więcej »
Kwiecień 2018
160 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Tajlandia

Kwiecień 6 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
15232218_731664390332027_8432512951176013098_n

Tajska tradycja kulinarna ukształtowała się dzięki kontaktom z innymi krajami. Szczególnie widoczne są tu wpływy: Birmy, Laosu, Kambodży i Malezji, dostrzega się także chińskie inspiracje. Nawet curry – danie uważane za symbol tajskiej kuchni, przywędrowało tu z Indii w XVIII w. Dzięki umiejętnemu łączeniu lokalnych składników z tymi pochodzącymi z różnych stron świata, tajscy kucharze uzyskują dania o niezwykłym smaku. Tradycyjna kuchnia tajska wiązała się przede wszystkim z wykorzystywaniem tanich i łatwo dostępnych składników (stąd jej duże zróżnicowanie regionalne). Niezależnie od regionu, dla tajskiej kuchni charakterystyczna jest…

Dowiedz się więcej »
180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 3

Kwiecień 13 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
policzki

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę  Trzeci termin warsztatów. Podobnie jak w lutym i marcu podchodzimy do tematu krowy z obydwu końców... nie dosłownie oczywiście. Ale prawie. Po pierwsze zaserwujemy najlepszej jakości new york stek sezonowany na sucho. Mięso z polskich jałówek sezonowane jest w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez min. 30 dni, dzięki czemu uzyskuje niezrównaną delikatność struktury i pełnię wołowego smaku. Po drugie zabierzemy się za łatę wołową. Jest to jeden z tańszych fragmentów wołowiny, ale na pewno nie…

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia