Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Listopad 2017
150 PLN - 180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Chiny

Listopad 25, 2017 @ 5:00 pm - 8:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
boczek3

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę W trakcie naszych wypraw kulinarnych odwiedziliśmy praktycznie całą Azję, aż w końcu docieramy do gastronomicznej kolebki. Aromatyczne przyprawy, dużo warzyw i mało tłuszczu, a przy tym pełna harmonia smaków - to typowe cechy potraw z Chin. Kuchnia chińska rozwija się od kilku tysięcy lat i należy do najstarszych i najbardziej wyrafinowanych kuchni świata. Terytorium Chin jest bardzo rozległe, dlatego też kuchnia chińska podzieliła się na wiele odmian. Każda z kuchni regionalnych ze…

Dowiedz się więcej »
Grudzień 2017
180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 3

Grudzień 2, 2017 @ 5:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
tbone

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę  Zapisy na te warsztaty zostały zamknięte Czy nachodzi Was czasami ochota na steka? Czy macie wtedy dylematy: polędwica, rostbef czy antrykot?  Zdarzyło Wam się spróbować wszystkich trzech ... w jednym czasie? Bo może właśnie stąd pojawia się ten problem w wyborze? Więc dlaczego nie spróbować? W końcu od tego jest Pole. Zapraszamy zatem na bardzo mięsne warsztaty. Steki w trzech wersjach, a do tego polędwica a la Wellington ... na deser. A, że nie ma chyba…

Dowiedz się więcej »
150 PLN - 280 PLN

Roślinna wigilia z Vegeneratem Biegowym

Grudzień 9, 2017 @ 11:00 am - 2:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
vegenerat

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Biega i gotuje. Gotuje i biega. A przed świętami przybiegnie do Pola i w Polu ugotuje! Rozpoczął swoją przygodę z bieganiem ze sporą nadwagą. Obecnie tryska energią, optymizmem i zaraża tym ludzi. Zawsze lubił gotować. Gdy postanowił zmienić swoje życie postawił na weganizm. Przemek Ignaszewski czyli Vegenerat Biegowy pisze na swoim blogu o zmianie: "Od tamtego czasu przeszedłem długa drogę, słuchając swego ciała i spędziłem tysiące godzin na odkrywaniu tajemnic…

Dowiedz się więcej »
150 PLN - 280 PLN

Roślinna wigilia z Vegeneratem Biegowym

Grudzień 9, 2017 @ 5:00 pm - 8:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
vegenerat

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Zapisy na te warsztaty zostały zamknięte Biega i gotuje. Gotuje i biega. A przed świętami przybiegnie do Pola i w Polu ugotuje! Rozpoczął swoją przygodę z bieganiem ze sporą nadwagą. Obecnie tryska energią, optymizmem i zaraża tym ludzi. Zawsze lubił gotować. Gdy postanowił zmienić swoje życie postawił na weganizm. Przemek Ignaszewski czyli Vegenerat Biegowy pisze na swoim blogu o zmianie: "Od tamtego czasu przeszedłem długa drogę, słuchając swego ciała i…

Dowiedz się więcej »
180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Burgery

Grudzień 10, 2017 @ 4:00 pm - 7:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
burger

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę Zapisy na te warsztaty zostały zamknięte Burgery ... W ciągu ostatnich 20 lat buła z kotletem przeszła w Polsce wielką metamorfozę. Pamiętacie Mr. Hamburgera ? Mrożone kotlety i bułki, sałatka z puszki, a całość odgrzana w mikrofalówce i zalana żółtym sosem. Teraz by nie przeszło, ale dwie dekady temu, to był prawdziwy sztos. Potem przyszły czasy amerykańskich fastfoodowych sieciówek. McDonald i Burger King zaserwowały nam przemysłowe burgery. Na tamte czasy to była prawdziwa rewolucja. Teraz,…

Dowiedz się więcej »
Styczeń 2018
160 PLN - 300 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Tajlandia

Styczeń 6 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
padkrapao

Zapisy na te warsztaty zostały zamkniete Tajska tradycja kulinarna ukształtowała się dzięki kontaktom z innymi krajami. Szczególnie widoczne są tu wpływy: Birmy, Laosu, Kambodży i Malezji, dostrzega się także chińskie inspiracje. Nawet curry – danie uważane za symbol tajskiej kuchni, przywędrowało tu z Indii w XVIII w. Dzięki umiejętnemu łączeniu lokalnych składników z tymi pochodzącymi z różnych stron świata, tajscy kucharze uzyskują dania o niezwykłym smaku. Tradycyjna kuchnia tajska wiązała się przede wszystkim z wykorzystywaniem tanich i łatwo dostępnych składników (stąd jej duże zróżnicowanie regionalne). Niezależnie od…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty Wanke Cook’ink: Ramen

Styczeń 12 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
RAMEN

Uwierzyli byście, gdyby wam ktoś kilka lat temu powiedział, że za miską rosołu będą się ustawiać spore kolejki ? Raczej nie. A jednak dzisiaj wystarczy podreptać na jakikolwiek zlot foodtrucków, żeby poczuć to na własnej skórze. Godzinka stania w ogonku i już mamy pełnię szczęścia - czyli wymarzoną miskę ... rosołu. A jest jeden szczegół - ten rosół ma nazwę RAMEN. I wszytko jasne, wszak Ramen jest w czołówce gastronomicznego must have hipsterów i foodies różnej maści. Na szczęście Ramen…

Dowiedz się więcej »
160 PLN - 300 PLN

Vegenerat Biegowy: kuchnia śląska vs. kuchnia wielkopolska

Styczeń 13 @ 5:00 pm - 8:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
vegenerat3

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę i 300 PLN za parę Zaczęło się, jak to zwykle bywa, od rozmowy. O jedzeniu oczywiście, bo o czym można rozmawiać po kilku godzinach warsztatów kulinarnych. A skończyło się na kolejnych warsztatach, które niniejszym ogłaszamy. Czy śląski łobiod można przygotować w wersji roślinnej?  Czy z tematem kuchni śląskiej poradzi sobie ... niekoniecznie hanys? Co kulinarnie ma do zaoferowania region wielkopolski? Która kuchnia lepsza? Czy można przegadać Przemka? Na te i inne pytania znajdziecie odpowiedź na…

Dowiedz się więcej »
160 PLN - 300 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Sery

Styczeń 19 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
raclette

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę i 300 PLN za parę Wydawałoby się, że ciężko znaleźć bardziej pospolity produkt spożywczy niż ser. A czy ktoś od reki jest w stanie wymienić więcej niż 10 rodzajów? Nie tak prosto, prawda? A łącznie gatunków jest około 4000 !! Daje to trochę do myślenia, a już na pewno jest powodem, aby zrobić serowe warsztaty. Jest jeszcze kolejny powód. Jakiś czas temu, dosłownie kilkadziesiąt metrów od Pola, otworzyła się fromażeria o wdzięcznej nazwie KaiSERhof. To…

Dowiedz się więcej »
160 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Koreańskie kiszonki

Styczeń 20 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
elaine

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę Kimchi – tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. I jeśli wydaje Wam się, że coś podobnego znajdziecie w kuchni polskiej to ..... macie rację. Tyle, że choć w Polsce kiszone warzywa są wszechobecne, to jednak ciężko bez zastanowienie wymienić coś więcej poza kapustą i ogórkami. A możliwości są właściwie nieskończone. W Korei najpopularniejsze jest kimchi z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka, choć można też przygotować kimchi z innych warzyw, a nawet…

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia