Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Marzec 2018
160 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Ramen 2

Marzec 31 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
raclette

Cena warsztatów 160 PLN za osobę Uwierzyli byście, gdyby wam ktoś kilka lat temu powiedział, że za miską rosołu będą się ustawiać spore kolejki ? Raczej nie. A jednak dzisiaj wystarczy podreptać na jakikolwiek zlot foodtrucków, żeby poczuć to na własnej skórze. Godzinka stania w ogonku i już mamy pełnię szczęścia - czyli wymarzoną miskę ... rosołu. A jest jeden szczegół - ten rosół ma nazwę RAMEN. I wszytko jasne, wszak Ramen jest w czołówce gastronomicznego must have hipsterów i…

Dowiedz się więcej »
Kwiecień 2018
160 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Tajlandia

Kwiecień 6 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
15232218_731664390332027_8432512951176013098_n

Tajska tradycja kulinarna ukształtowała się dzięki kontaktom z innymi krajami. Szczególnie widoczne są tu wpływy: Birmy, Laosu, Kambodży i Malezji, dostrzega się także chińskie inspiracje. Nawet curry – danie uważane za symbol tajskiej kuchni, przywędrowało tu z Indii w XVIII w. Dzięki umiejętnemu łączeniu lokalnych składników z tymi pochodzącymi z różnych stron świata, tajscy kucharze uzyskują dania o niezwykłym smaku. Tradycyjna kuchnia tajska wiązała się przede wszystkim z wykorzystywaniem tanich i łatwo dostępnych składników (stąd jej duże zróżnicowanie regionalne). Niezależnie od regionu, dla tajskiej kuchni charakterystyczna jest…

Dowiedz się więcej »
180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 3

Kwiecień 13 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
policzki

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę  Trzeci termin warsztatów. Podobnie jak w lutym i marcu podchodzimy do tematu krowy z obydwu końców... nie dosłownie oczywiście. Ale prawie. Po pierwsze zaserwujemy najlepszej jakości new york stek sezonowany na sucho. Mięso z polskich jałówek sezonowane jest w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez min. 30 dni, dzięki czemu uzyskuje niezrównaną delikatność struktury i pełnię wołowego smaku. Po drugie zabierzemy się za łatę wołową. Jest to jeden z tańszych fragmentów wołowiny, ale na pewno nie…

Dowiedz się więcej »
Maj 2018
149 PLN

Degustacja whisky – Highland i Speyside

Maj 11 @ 7:00 pm - 10:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
whisky4

Koszt warsztatów: 149 PLN za osobę Whisky, whiskey, uisge beatha czy nawet kolokwialna łycha – różne nazwy a i tak wiadomo o co chodzi. Można się pokusić o sparafrazowanie Szekspira: „Cóż znaczy nazwa? To, co zwiemy whisky, pod inną nazwą nie mniej by smakowało”. A więc temat degustacji już znacie. Jaki mamy plan? Kierunek Szkocja oczywiście. Z 6 regionów, w których produkuje się whisky (Lowland, Higland, Speyside, Islay, Campbeltown i Island) na pierwszy ogień idą te bardziej kontynentalne (tak wiemy, że Szkocja jest wyspą) czyli…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty Wanke Cook’ink: Pastrami

Maj 13 @ 5:00 pm - 8:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
pastrami_cr

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę Z nieskrywaną przyjemnością zapraszamy Was na kolejne warsztaty kulinarne, które poprowadzi naczelny specjalista kuchni azjatyckiej, autor projektu Wanke Cook'ink, kucharz i przede wszystkim fajny, znający się na rzeczy gość z poczuciem humoru - Daniel Wanke ! Tym razem stawiamy na PASTRAMI FOODPORN! Co w programie? Pastrami nem cuon (Świeże sajgonki z pastrami, makaronem ryżowym, ziołami i sosem orzechowym) Pastrami tacos (tortilla z pastrami, kolendrowym majonezem i koreańskimi ogórkami) Philly Cheese Pastrami Sandwich (Bagietka ze…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty Wanke Cook’ink: Meat my day

Maj 14 @ 5:00 pm - 8:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
meatmyday1

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę Mięso króluje w Polu. Na warsztaty prowadzone przez Daniela Wanke, podczas których już dziesiątki osób zasmakowały w doskonałych stekach, miejsca rozchodzą się jak świeże bułeczki. Tym razem jednak przygotujemy coś zupełnie innego i zrobimy to w poniedziałek. Tak na dobry początek tygodnia. Co w programie? Kotleciki cielęce z kostką Pieczone szparagi Sos holenderski Wołowina Tataki Sos ponzu Marynowane grzybki shimeji POLEcamy się i zapraszamy. Z warsztatami startujemy o godzinie 17.00. Warsztaty…

Dowiedz się więcej »
180 PLN

Warsztay Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 4

Maj 25 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
Raw fresh marbled meat Steak and seasonings on dark marble background

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę Czwarty termin warsztatów AD 2018. Czy macie ochotę na dobry kawałek mięsa? Taki ze świadomej hodowli, smaczny i dobrze przyrządzony? A do tego kieliszek wina? Jeśli tak to czytajcie dalej, bo te warsztaty są dla Was. Z mięsem w Polu zetknęliśmy się nie jeden raz i pewnie będziemy tego tematu dotykali często. Ale przyznajemy otwarcie, że nasze poglądy odnośnie mięsa też ewoluują. Rzadziej je jadać, ale lepszej jakości – taką mamy filozofię. Stąd nowe pomysły…

Dowiedz się więcej »
180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 5

Maj 26 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
IMG_0654

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę Ponieważ miejsca na piątkowe warsztaty rozeszły sie błyskawicznie, ogłaszamy kolejny, sobotni termin warsztatów AD 2018. Jeśli macie ochotę na dobry kawałek mięsa? Taki ze świadomej hodowli, smaczny i dobrze przyrządzony? A do tego kieliszek wina? Jeśli tak to czytajcie dalej, bo te warsztaty są dla Was. Z mięsem w Polu zetknęliśmy się nie jeden raz i pewnie będziemy tego tematu dotykali często. Ale przyznajemy otwarcie, że nasze poglądy odnośnie mięsa też ewoluują. Rzadziej je jadać,…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty Wanke Cook’ink: Tajska uczta

Maj 31 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
chicken-pad-thai-94082-1

Tajska tradycja kulinarna ukształtowała się dzięki kontaktom z innymi krajami. Szczególnie widoczne są tu wpływy: Birmy, Laosu, Kambodży i Malezji, dostrzega się także chińskie inspiracje. Nawet curry – danie uważane za symbol tajskiej kuchni, przywędrowało tu z Indii w XVIII w. Dzięki umiejętnemu łączeniu lokalnych składników z tymi pochodzącymi z różnych stron świata, tajscy kucharze uzyskują dania o niezwykłym smaku. Tradycyjna kuchnia tajska wiązała się przede wszystkim z wykorzystywaniem tanich i łatwo dostępnych składników (stąd jej duże zróżnicowanie regionalne). Niezależnie od regionu, dla tajskiej kuchni charakterystyczna jest…

Dowiedz się więcej »
Czerwiec 2018

Warsztaty Wanke Cook’ink: Czas na bao

Czerwiec 16 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
bao

Koszt warsztatów: 160 PLN za osobę BAO - małe, drożdżowe chińskie bułeczki z wypasionymi dodatkami można w Kato zjeść zaledwie w kilku miejscach. A szkoda, bo to wspaniały przykład ulicznego jedzenia - pysznego i łatwego w przygotowaniu. Ale skoro coś jest smaczne i proste to dlaczego nie zrobić tego samemu? To, czego potrzebujemy gotując coś po raz pierwszy to punkt odniesienia. Dlatego warto pogotować z kimś, kto wie co i jak powinno smakować oraz podzieli się z nami sprawdzonymi przepisami. W…

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia