Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Luty 2017
180 PLN - 320 PLN

Cykl warsztatów: Cucinare Bene! KATO vol. 3

Luty 25 @ 5:00 pm - 8:30 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
15555755_1151780074937398_1192565004_n

Koszt jednych warsztatów: 180 PLN za osobę i 320 PLN za parę Spotkanie trzecie. Cucinare Bene! to cykl 8 warsztatów prowadzących przez Krakowskiego Makaroniarza, czyli Bartka Kieżuna, dzięki którym uczestnicy nauczą się podstaw kuchni włoskiej. Warsztaty odbywają się raz w miesiącu. Każdorazowo przygotowujemy pełny domowy włoski posiłek – od przystawki po deser. Tworząc  program organizatorzy wzięli pod uwagę głównie dostępne w Polsce sezonowe produkty, tak by – zgodnie z włoską kulinarną tradycją – wykorzystać te warzywa i owoce, które w danym…

Dowiedz się więcej »
Marzec 2017

Warsztaty: WOKing dead

Marzec 3 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
1

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Luty upływa nam pod znakiem WOKa. W historii Pola nie mieliśmy tak udanych warsztatów. I zupełnie prywatnie stwierdzamy, że zupełnie nas nie dziwi warsze zainteresowanie. Mimo, że smażenie na 3 woki powoduje lekkie zadymienie w polu to smak potraw rekompensuje wszytko. A kurczak Gong Bao jest w czołówce naszych ulubionych potraw. Zanim zrobimy sobie małą przerwę w smażeniu na wokach (choć właściwie jedynie wyjdziemy z wokami na zewnątrz, bo damy…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty: Z koleżankami na likierek

Marzec 8 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
brownie

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Poprawna politycznie wersja głosi, że dzień kobiet jest codziennie. Niestety choć ma być tak pięknie, wychodzi jak zawsze czyli pospolite ruszenie do kwiaciarni 8 marca i mocne kombinowanie co by tu jeszcze jej kupić. Takie są realia ... Dlatego mamy inną i mocno feministyczną propozycję na 8 marca. Same zróbcie sobie prezent, a co. Zatem co na warsztatach? Po pierwsze: debiut w polu nowej prowadzącej - Sylwia "Pani Foremka" Grodzka…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty: Synergia

Marzec 11 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
28-day-Dry-Aged-Sirloin11

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Synergia (z gr. συνεργία "współpraca") współdziałanie różnych czynników, którego efekt jest większy niż suma poszczególnych oddzielnych działań. Termin ten jest pojęciem ogólnym, mającym zastosowanie w wielu różnych dziedzinach. Przykład? Gin & Tonic - da się je wypić osobno, ale dopiero razem zaczynają smakować. Przykłady można mnożyć. Gerneralnie chodzi o zasadę, że niektóre rzeczy dopiero zestawione razem tworzą efekt idealny. Dla nas jednym z takich połączeń jest mięso i wino. I właśnie…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty: Koreańskie kiszonki

Marzec 17 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
elaine

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Kimchi – tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia proszku z papryczek chili. W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw, takich jak kimchi jjigae. Choć w polsce kiszone…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty: The Thai Experience

Marzec 18 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
ac880f6cbc25fdf3_bami goreng

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Nie da się ukryć, że w Polu rządzi kuchnia Azjatycka. W naszych kulinarnych podróżach udało nam się posmakować wietnamu, indii, korei, chin i tajlandi. Pewne jest, że ledwo dotkneliśmy tych egzotycznych smaków a najlepsze dopiero przed nami. Dlatego też z przyjemnością wracamy do tajskiej kuchni z zupełnie nowym menu i dużymi oczekiwaniami, co też tym razem wam wyjdzie. Zatem bez dodatkowych opisów, ogłaszamy menu: Zupa Bamii - zupa z makaronem,…

Dowiedz się więcej »
Kwiecień 2017
150 PLN - 280 PLN

Warsztaty: Globus kulinarny – Hiszpania

Kwiecień 1 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
paella_tradicional

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Nie da się nie zauważyć, że w Polu do popisu często gości kuchnia Azjatycka. I nie ma się co dziwić, jest smaczna, aromatyczna i egzotyczna. Ale przecież kulinarny globus, nie jest tylko globusem Azji. Dlatego w kwietniu zapraszamy was na gastro wycieczki po europie. Zaczynamy od półwyspu iberyjskiego. Mimo rozpowszechnionej opinii, nie istnieje zestaw cech wspólnych obejmujących wszystkie regiony Półwyspu Iberyjskiego. W skład kuchni hiszpańskiej wchodzą zarówno potrawy o typowo…

Dowiedz się więcej »
150 PLN - 280 PLN

Lunchbox: Żeberka BBQ

Kwiecień 2 @ 4:00 pm - 7:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
bbq ribs

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Z początkiem lutego testowaliśmy nową formułę warsztatów, czyli próbowaliśmy pokazać jak przyrządzać potrawy, które wymagają długiej obróbki termicznej. Na pierwszy ogień poszedł wtedy Pulled Pork czyli szarpana wieprzowina. No i trzeba przyznać, że nam wyszło. I z tego co wiemy, później w domu Wam również. A skoro zadziałało raz, dlaczego ma nie zadziałać kolejny. Dlatego oficjalnie ogłaszamy start kolejnego cyklu o nazwie Lunchbox O co chodzi? Już wyjaśniamy. Jak wspomnieliśmy…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty: Globus kulinarny – Francja

Kwiecień 8 @ 3:00 pm - 6:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
11141188

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Kulinarnej podróży po europie ciąg dalszy. Z Włoch wyruszamy na północ i docieramy do gastronomicznego raju, czyli Francji. Sery, wino, żabie udka i ślimaki - tak stereotypowo postrzegamy kulinaria kraju nad Loarą. W rzeczywistości kuchnia francuska jest przebogata. No i oczywiście nie jest jednolita. Oprócz dużych różnic pomiędzy poszczególnymi regionami, można wyróżnić także tzw. haute cuisine (wysoką kuchnię) – drogie, tradycyjne dania, często przygotowywane przez znanych kucharzy oraz nouvelle cuisine (nową kuchnię), która…

Dowiedz się więcej »
Darmowy

Warsztaty: Suszarnia

Kwiecień 23 @ 10:00 am - 5:00 pm
3042,
Polska
+ Google Map
event cover_21.02.2017

Pole do popisu i Wanke Cook’ink zapraszają dzieci i rodziców na warsztaty kulinarne pt. Suszarnia. Warsztaty odbywają się w ramach Festiwalu Świadomych Rodziców 23 kwietnia w MCK w Katowicach i są organizowane przez oMatko! Magazyn świadomych rodziców i SILESIA BAZAAR. W trakcie warsztatów nauczycie się jak zrobić sushi, zarówno w wersji tradycyjnej jak i słodkiej. Ponieważ liczba miejsc jest ograniczona prosimy o wcześniejsze zapisy. Do wyboru 4 terminy: 11.00 – sweet sushi / papier sojowy, owoce, kokos, sos czekoladowy/ 12.30 –…

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia