Ładowanie Wydarzenia
Szukaj Wydarzenia

Event Views Navigation

Minione Wydarzenia

Wydarzenia List Navigation

Listopad 2017
150 PLN - 280 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Tajlandia

Listopad 11, 2017 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
chicken-pad-thai-94082-1

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Zapisy na te warsztaty zostały zamknięte Tajska tradycja kulinarna ukształtowała się dzięki kontaktom z innymi krajami. Szczególnie widoczne są tu wpływy: Birmy, Laosu, Kambodży i Malezji, dostrzega się także chińskie inspiracje. Nawet curry – danie uważane za symbol tajskiej kuchni, przywędrowało tu z Indii w XVIII w. Dzięki umiejętnemu łączeniu lokalnych składników z tymi pochodzącymi z różnych stron świata, tajscy kucharze uzyskują dania o niezwykłym smaku. Tradycyjna kuchnia tajska wiązała się przede wszystkim z wykorzystywaniem tanich…

Dowiedz się więcej »
150 PLN - 280 PLN

Warsztaty Kilinarny Splin: Chorwacja

Listopad 17, 2017 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
burek

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę W ramach wakacyjnych wspomnień zapraszamy Was do Chorwacji. Kuchnia chorwacka jest dosyć zróżnicowana. Co innego jada się w części kontynentalnej, gdzie wyraźnie są wpływy węgierskie, austriackie czy tureckie. Natomiast na potrawy uznawane za tradycyjne dla części nadmorskiej wpływali najpierw Grecy i Rzymianie, a później Francuzi i Włosi. Dlatego jedzenie chorwackie jest czasami nieco niezwykłe. Pomijając wpływy historyczne, w kuchni Chorwacji rządzi jedna zasada: ma być prosto i smacznie. Warsztaty, które poprowadzi Tomasz…

Dowiedz się więcej »
180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 2

Listopad 24, 2017 @ 6:00 pm - 10:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
mięso

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę  Zapisy na te warsztaty zostały zamknięte. Zapraszamy na kolejny termin 2 grudnia Czy nachodzi Was czasami ochota na steka? Czy macie wtedy dylematy: polędwica, rostbef czy antrykot?  Zdarzyło Wam się spróbować wszystkich trzech ... w jednym czasie? Bo może właśnie stąd pojawia się ten problem w wyborze? Więc dlaczego nie spróbować? W końcu od tego jest Pole. Zapraszamy zatem na bardzo mięsne warsztaty. Steki w trzech wersjach, a do tego polędwica a la Wellington ... na…

Dowiedz się więcej »
150 PLN - 180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Chiny

Listopad 25, 2017 @ 5:00 pm - 8:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
boczek3

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę W trakcie naszych wypraw kulinarnych odwiedziliśmy praktycznie całą Azję, aż w końcu docieramy do gastronomicznej kolebki. Aromatyczne przyprawy, dużo warzyw i mało tłuszczu, a przy tym pełna harmonia smaków - to typowe cechy potraw z Chin. Kuchnia chińska rozwija się od kilku tysięcy lat i należy do najstarszych i najbardziej wyrafinowanych kuchni świata. Terytorium Chin jest bardzo rozległe, dlatego też kuchnia chińska podzieliła się na wiele odmian. Każda z kuchni regionalnych ze…

Dowiedz się więcej »
Grudzień 2017
180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino 3

Grudzień 2, 2017 @ 5:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
tbone

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę  Zapisy na te warsztaty zostały zamknięte Czy nachodzi Was czasami ochota na steka? Czy macie wtedy dylematy: polędwica, rostbef czy antrykot?  Zdarzyło Wam się spróbować wszystkich trzech ... w jednym czasie? Bo może właśnie stąd pojawia się ten problem w wyborze? Więc dlaczego nie spróbować? W końcu od tego jest Pole. Zapraszamy zatem na bardzo mięsne warsztaty. Steki w trzech wersjach, a do tego polędwica a la Wellington ... na deser. A, że nie ma chyba…

Dowiedz się więcej »
150 PLN - 280 PLN

Roślinna wigilia z Vegeneratem Biegowym

Grudzień 9, 2017 @ 11:00 am - 2:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
vegenerat

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Biega i gotuje. Gotuje i biega. A przed świętami przybiegnie do Pola i w Polu ugotuje! Rozpoczął swoją przygodę z bieganiem ze sporą nadwagą. Obecnie tryska energią, optymizmem i zaraża tym ludzi. Zawsze lubił gotować. Gdy postanowił zmienić swoje życie postawił na weganizm. Przemek Ignaszewski czyli Vegenerat Biegowy pisze na swoim blogu o zmianie: "Od tamtego czasu przeszedłem długa drogę, słuchając swego ciała i spędziłem tysiące godzin na odkrywaniu tajemnic…

Dowiedz się więcej »
150 PLN - 280 PLN

Roślinna wigilia z Vegeneratem Biegowym

Grudzień 9, 2017 @ 5:00 pm - 8:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
vegenerat

Koszt warsztatów: 150 PLN za osobę i 280 PLN za parę Zapisy na te warsztaty zostały zamknięte Biega i gotuje. Gotuje i biega. A przed świętami przybiegnie do Pola i w Polu ugotuje! Rozpoczął swoją przygodę z bieganiem ze sporą nadwagą. Obecnie tryska energią, optymizmem i zaraża tym ludzi. Zawsze lubił gotować. Gdy postanowił zmienić swoje życie postawił na weganizm. Przemek Ignaszewski czyli Vegenerat Biegowy pisze na swoim blogu o zmianie: "Od tamtego czasu przeszedłem długa drogę, słuchając swego ciała i…

Dowiedz się więcej »
180 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Burgery

Grudzień 10, 2017 @ 4:00 pm - 7:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
burger

Koszt warsztatów: 180 PLN za osobę Zapisy na te warsztaty zostały zamknięte Burgery ... W ciągu ostatnich 20 lat buła z kotletem przeszła w Polsce wielką metamorfozę. Pamiętacie Mr. Hamburgera ? Mrożone kotlety i bułki, sałatka z puszki, a całość odgrzana w mikrofalówce i zalana żółtym sosem. Teraz by nie przeszło, ale dwie dekady temu, to był prawdziwy sztos. Potem przyszły czasy amerykańskich fastfoodowych sieciówek. McDonald i Burger King zaserwowały nam przemysłowe burgery. Na tamte czasy to była prawdziwa rewolucja. Teraz,…

Dowiedz się więcej »
Styczeń 2018
160 PLN - 300 PLN

Warsztaty Wanke Cook’ink: Tajlandia

Styczeń 6 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
padkrapao

Zapisy na te warsztaty zostały zamkniete Tajska tradycja kulinarna ukształtowała się dzięki kontaktom z innymi krajami. Szczególnie widoczne są tu wpływy: Birmy, Laosu, Kambodży i Malezji, dostrzega się także chińskie inspiracje. Nawet curry – danie uważane za symbol tajskiej kuchni, przywędrowało tu z Indii w XVIII w. Dzięki umiejętnemu łączeniu lokalnych składników z tymi pochodzącymi z różnych stron świata, tajscy kucharze uzyskują dania o niezwykłym smaku. Tradycyjna kuchnia tajska wiązała się przede wszystkim z wykorzystywaniem tanich i łatwo dostępnych składników (stąd jej duże zróżnicowanie regionalne). Niezależnie od…

Dowiedz się więcej »

Warsztaty Wanke Cook’ink: Ramen

Styczeń 12 @ 6:00 pm - 9:00 pm
Pole do popisu,
Batorego 3a
Katowice, 40-061 Polska
+ Google Map
RAMEN

Uwierzyli byście, gdyby wam ktoś kilka lat temu powiedział, że za miską rosołu będą się ustawiać spore kolejki ? Raczej nie. A jednak dzisiaj wystarczy podreptać na jakikolwiek zlot foodtrucków, żeby poczuć to na własnej skórze. Godzinka stania w ogonku i już mamy pełnię szczęścia - czyli wymarzoną miskę ... rosołu. A jest jeden szczegół - ten rosół ma nazwę RAMEN. I wszytko jasne, wszak Ramen jest w czołówce gastronomicznego must have hipsterów i foodies różnej maści. Na szczęście Ramen…

Dowiedz się więcej »
+ Eksport Listed Wydarzenia